Силен вятър, обилни снеговалежи и опасно студено време. Предупрежденията са от първа степен в източните и южните райони, където се очаква валежите от сняг да бъдат най-сериозни.

В цяла Северна България предупрежденията са за опасно студено време. Валежите постепенно ще спрат до края на деня, последно в североизточните райони. Утрото на 1 март ще бъде най-студено, като се очаква температурите да паднат до минус 15 градуса, а на места ще бъдат и по-ниски.

Обстановката в областите Добрич, Русе, Разград, Силистра и Бургас остава усложнена.

Заради силния вятър и обилните снеговалежи все още е затворена АМ „Тракия” в отсечката между Карнобат и Бургас.

Подбалканският път също е затворен за всички превозни средства в отсечката от Мъглиж до Гурково.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т заради лошите условия в Румъния. Спирането на тирове доведе до образуването на километрични опашки около Дунав мост и по съседните булеварди. Допълнително напрежение създадоха аварирали камиони, заради което се наложи движението да се пренасочи в насрещното платно.

В Добрич е спряно движението на всички превозни средства по пътя Дуранкулак – Варна.

От МВР призовават шофьорите да не предприемат пътувания в Североизточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. Властите съветват при необходимост да се тръгва на път само със заредени резервоари, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги.

В Бургас спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали автобуси на градския транспорт и един за евакуиране на болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е и жена на хемодиализа от село Козичино до болницата в град Несебър. Оказано е съдействие и по транспортирането на медик в село Оризаре.

Лошото време затвори и близо 1000 училища. Дървена ваканция има в почти всички области. Най-сериозно остава положението във Варненско, където учебният процес е преустановен в 98 училища.

В областите Кърджали, Плевен и Русе – в над 70. Шумен, Сливен и Разград също са засегнати.

За повечето ученици ваканцията ще продължи до днес.