Нов протест в София срещу планиран строеж на небостъргач се състоя тази вечер. Десетки жители на квартал "Стрелбище", са против изграждането на висока сграда на мястото на градинка в района.

Те блокираха кръстовището на бул."България" и бул."Иван Гешов".

Те настояват зеленината и дърветата в района да бъдат запазени. Главният архитект също е против застрояването, съдът обаче се произнася в полза на инвеститора. С днешна дата той вече е оградил терена и е започнал премахването на улица, която попада на територията на имота му.

Снимка: bTV

Според жителите на квартала появата на нова огромна сграда не просто ще скрие гледката към Витоша, но ще създаде и проблеми с трафика. Самото строителство също се очертава да превърне живота им в ад.

Инвеститорът вече е започнал премахването на улица, намираща се на терена, който е негова собственост. Според общината обаче, обаче първо е трябвало да бъде отправено искане за това към местната власт.

„В момента, в който те я разрушават, има заповед за отваряне на улицата и те много добре знаят това тази заповед им е връчена днеска аз лично ги уведомих хората на обекта да спрат разрушаването на улицата, но те продължиха”, посочи районният кмет Николай Терзиев.

Снимка: bTV

Междувремено стана ясно, че се предвижда изграждането на нова улица близо до вече разрушената, защото така е предвидено по регулация. За целта текат преговори със собствениците.

От компанията инвеститор обявиха, че ще се обърнат към прокуратурата. Хората в квартала се заканват, че са готови да протестират докато не се уверят, че небостъргач в района няма да има.