Около 300 души се събраха на протест срещу лошото управление на Столичната община. Под надслов „Данче, слез!”, събитието премина по централните софийски улици, за да завърши на „Московска” 33.

Организаторите от „Спаси София” нарекоха мероприятието „протест за цялостно творчество”, като шествието мина по прясно отремонтирания бул.„Дондуков”, чието качество стана повод за критики през последните седмици.

По-добър градски транспорт, по-качествени ремонти, по-чист въздух и опазване на културно историческото наследство. Тези четири искания събраха недоволните, обединени от група "Спаси София" в социалните мрежи.

Темата "Дондуков" нагорещи страстите и стана повод и за скандирания "Оставка!". Фирмата изпълнител междувременно разпространи видео, от което се вижда, че неизвестни лица саботират булеварда... като вадят по малко от паветата през нощта.

На протеста дойдоха и познати в обществото фигури като общинския съветник от БСП Николай Белалов и бившия председател на транспортната комисия в НС Настимир Ананиев (бивш депутат от Реформаторския блок).

Фандъкова обяви още преди дни протеста за политически и беше категорична, че няма за какво да подава оставка.

Днес на партийния конгрес премиерът Бойко Борисов също атакува гражданските организации: „Да спасим София от спасителите” – това трябва да е нашият девиз. Тези, които щели да спасят София и търсят дали има изкривено колче, тогава (когато е станал кмет – б.р.) нямаше нито едно колче, 500 000 души се возят на метро и това сме го изградили ние – как така ще ни бутат труда с лека ръка?!”.

Според него целта на протеста е проваляне на българското европредседателство.