На фона на критичната ситуация по места в страната обстановката в София се нормализира. Всички налични машини са работили цяла нощ, за да се справят с обстановката в столицата. Приоритетно са почиствани основните улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. Освен снегорини, екипите почистваха и опесъчаваха около спирките.

Най-тежко е положението в малките квартални улици, където сутринта липсваха дори т.нар. „коловози”. От Столична община напомнят, че е ангажимент на столичани да почистят тротоарите около жилищните си кооперации.

Някои от жителите на София оцениха трудността на ситуацията и фактът, че снеговалежа продължи повече от денонощие. „Като цяло е положен доста труд, но е тежко движението”, коментираха шофьори.

Зам.-кметът на Столична община Мария Бояджийска коментира, че през изминалата нощ приоритет на почистващите екипи са били булевардите и входно изходните артерии на столицата. От тази сутрин вътрешно кварталните улици, както и осигуряването на достъп до училища и детски градини са възложени на отговорните фирми като приоритет.

Градският транспорт вече оперира нормално. По-рано имаше известни затруднения по маршрута Бистрица – Железница, но проблемът вече е отстранен.

Въпреки това ето така се придвижваше градският транспорт тази сутрин. Видео от "Аз, репортерът"

Поради усложнената зимна обстановка пътищата в Природен парк Витоша -Драгалевци-Алеко и Бояна – Златни мостове са затворени за движение.