Иван Костадинов от Пловдив, който 3 месеца очакваше да му бъде изплатено обезщетение за това, че платно от строително скеле се е стоварило внезапно върху него, вече е получил обезщетение от застрахователната компания. 

Преди седмица 57-годишният мъж се оплака пред bTV, че е бил принуден сам да плаща за лечението на травмите, причинени му от стоварилата се върху него строителна плоскост.  

Инцидентът се e случил на 13 юли сутринта на оживената пловдивска улица „Константин Нунков“. Над 100-килограмово платно от строително скеле внезапно полита от петия етаж и удря преминаващ по улицата велосипедист.

Потърпевшият Иван Костадинов оцелява по чудо. В безсъзнание е приет в болница с фрактура на десния крак, счупено ребро и охлузвания по тялото. 900 лв. струвал само имплантът за контузения десен крак, който потърпевшият не можеше да си позволи.

Днес от строителната фирма препратиха до bTV писмо, в което застрахователната компания декларира, че е извършила плащане размер на 5 хиляди лева на името на потърпевшия Иван Костадинов.