Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук”.

„Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си”, написа още Борисов.

 

Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъд...

Posted by Бойко Борисов on 28 юли 2015 г.

Малко по-късно Община Созопол премахна оградата, с която беше преградила пътя Созопол-Приморско. Кметът заяви, че е взел решението заради изричната молба на премиера и след репортажите на bTV.

На плажа ще бъдат разположени спасители и ще бъде ограничена скоростта по отсечката.

Днес Рейзи защити затварянето на стария път между Созопол и Приморско. В предаването „Тази сутрин” кметът заяви, че бариерата в луксозния курорт е незаконна. При проверка на място обаче смени позицията си и заяви, че бариерите са закони.

Екип на bTV неофициално научи, че преминаването по някогашния път към Приморско е разрешено само за пешеходци.

Плановете на общината за затворения път между Дюни и блатото Алепу са там да няма къмпингуващи, а в района да се обособят паркинги, да се монтират пейки, осветление и вишки за наблюдение на дивите животни.