В Северозападна България времето също е изключително сериозно. Проходът Петрохан е затворен заради лавина от Берковица към село Бързия.

След почистването му ще е забранено движението на тежкотоварни автомобили.

Има села без ток, клони са паднали върху автомобили в градовете.

Във Врачанско по път Е-79 има около 200 отбити камиона, които от вчера вечерта чакат разрешение да продължат по почистения иначе път. Според шофьорите, които са прекарали нощта в кабините, снегорините масово се движат с вдигнати гребла. Една от машините даже е подминала ТИР, паднал в дере заради снега.

Дърво е паднало върху контактната мрежа на ЖП гара Мездра – юг, като вероятно това ще затрудни допълнително движението на влаковете.

ЧЕЗ се бори с авариите по мрежата

400 екипа на ЧЕЗ Разпределение България работят за възстановяване на електрозахранването в Западна България, съобщиха от дружеството.

Обстановката е изключително динамична и броят на засегнатите от силния сняг клиенти се мени всяка минута. Най-тежка е ситуацията в област Враца

Обилните снегонавявания правят почти невъзможно достигането до повредените участъци. Пътищата, по които техниците трябва да минават, за да локализират авариите, са затрупани и непроходими. Служителите ходят пеша и отстраняват с ръце и резачки паднали дървета. Има стотици счупени изолатори и скъсани проводници.

На места снеговалежът не е спирал повече от 24 часа, а снежната покривка е над половин метър.