Родители от Благоевград се обявиха в защита на уволнена директорка на детска градина. Поводът е инцидент с дете, което паднало на двора и се ударило.

Директорка на детска градина Елена Донева е уволнена дисциплинарно, след като е отказала да се подчини на заповедта на зам.- кмета да се пенсионира преждевременно. Според директорката, тя била изнудвана, за което има жалба до кмета. След като отказала, започнало пресирането.

След жалба на родител, че детето е паднало в двора на детската, тя е уволнена без проверка. Родителската подкрепа е голяма и над 120 души са се подписали в подписка.

Елена Донева е категорична, че зам.-кмета Христина Шопова иска да я пенсионира преждевременно, а твърденията за нарушения в градината са лъжа. „Никакви проверки не е имало, никакви жалби или сигнали за родителско недоволство”, каза тя.

Савина Вийн, родител, заяви, че винаги е била доволна от грижата в градината. „Инциденти с падане се случват непрекъснато. Това не е злонамерена безотговорност. Но ако тук има дисциплинарни нарушения ние трябва да ги знаем”, каза тя.

Родителите поискаха по-обстойно разследване на казуса, а според директорката всичко е заради готвено разширение на градината, заради което общината иска да сложи свой човек на поста.

Ресорният заместник-кмет отказа интервю с мотив, че уволнението е решено еднолично от кмета, който забранил коментар по темата.