Все още няма осъден за жестокото нападение над възрастно семейство от врачанското село Малорад. Куриозното е, че единият от извършителите е разкрит, но се укрива от властите. А семейство Лесичкови близо година продължават да живеят с ужаса от ненаказаното зло.

Малорад беше потресен от зверския побой на двама възрастни. Решетките на прозорците и металните врати не могат да компенсират спомена от побоя, нанесен миналия януари над Венета и Васил и на болната им дъщеря Петя от село Малорад.

Нахлулите посред нощ крадци ги душили, налагали с дърва за огрев и след като ги оставили полуживи, си тръгнали с 5000 лв. и два джиесема.

След като bTV огласи случая, жандармерията тръгна по селата, а властта се закани, че ще накаже виновните. Междувременно селото си нае частна охрана срещу десет лева от къща на месец.

„Дори да има охрана, това си остава един шок за тях, това са спестявания, събирани дълго време, а и тоя бой, дето го преживяха…”, коментират в селото.

Месеци наред разследването се водеше срещу неизвестен извършител. В началото на октомври пристигнала честитка от Окръжната прокуратура с името на нападателя - Ангел Стефанов от същото село. Освен това потърпевшите научили, че Стефанов не спазил забраната да напуска страната и в момента е обявен за издирване.

Семейството иска само едно - справедливост, но вече е загубило надежда, че ще я получи.

Освен без наказание за виновника, семейството е заплашено да остане и без личен асистент след Нова година, тъй като финансирането на програмата за обгрижване на възрастните и болни хора в региона се прекратява.