Пореден случай на насилие срещу медицински екип беляза новогодишната нощ. Санитарка от Спешното отделение в Благоевград посрещна Нова година в операционната след проявена агресия от пациент.

Два часа преди посрещането на 2015 г. Емилия Яновска посреща поредния пациент. Младежът кървял и се държал неадекватно, затова в спешното го довели полицаи.

„Отворих вратите на асансьора и викам „Айде!”, да влезе. Аз щях да се кача по стълбите нагоре, обаче той с едното влизане - Ти ще умреш, да цитирам ли какви думи?”, разказа Емилия Яновска.

Не се разминало само с обиди. Младежът се отскубнал от полицаите и нападнал жената. „Аз не очаквах, как се откопча от ръцете на полицаите и със сила ме блъска. Аз вече падам на земята, ръката така ми изпука, вече взех да пищя и викам ох, ръката ми, ох, ръката ми”, разказа още медицинската сестра.

Така Емилия посреща новата година в болницата, оперират я и поставят четири пирона в ръката и. „Изкарах една Нова година в операционната на ортопедично отделение, за което съм благодарна на колегите, на доктора и на сестрите, които бяха много, много вежливи”, посочи тя.

След преглед нападателят, който бил наркозависим, е транспортиран в столична клиника. Пострадалата е подала жалба в полицията, а щом се върне на работа, ще говори с началниците да засилят охраната в спешното отделение.