Лекарка от град Раковски е нападната по време на нощно дежурство от разгневени пациенти, дошли за преглед на малко дете. Д-р Божидара Пеевска е нападната пред кабинета си в болницата в Раковски по време на нощно дежурство. При нея дошло ромско семейство с тригодишно дете. Казали, че е пило перилен препарат.

Лекарката насочила семейството към Пловдив за стомашна промивка и това разгневило бащата, който й нанесъл удар в главата.

След инцидента семейството побягнало, а лекарката викнала полиция. Медиците от болницата в Раковски казват, че разправиите са чести. За охраната на работещите в болницата през нощта не се грижи никой.

Доктор Пеевска казва, че за 35 години практика като педиатър е нападана многократно. Най-фрапиращият случай бил от Столипиново, където мъж опитал да я души в линейката.

Битата лекарка казва, че се чувства омерзена и настоява да има закони, които да се прилагат за подобни насилници. Ще продължи да лекува ,но се отказва от нощни дежурства.

Междувременно министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е изпратил писма до Инспектората на Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров с искане за информация, какъв е броят на заведените дела и техният ход във връзка с насилието над медицински лица.