Част от тротоар на булевард "Черни връх" в София пропадна. Огромна дупка се е образува близо до строежа на метрото. За късмет, няма пострадали хора.

Пропадането е станало рано сутринта. „Чу се някакво сгромолясване и погледнах и видях, че там всичко е пропаднало. Просто видях няколко коли, които бяха вирнати и малко пушек, където се беше получил от пропадането”, разказа Павлин Иванов, който е очевидец на инцидента.

Няма щети на автомобилите, те са вдигнати,  а достъпът до огромната дупка - ограничен.

Първоначално периметърът около пропадналия участък е ограден с бяло платно, работниците слагат и твърда ограда, която да предпазва автомобилите и пешеходците.

Под пропадналия участък има електро- и оптични кабели. Някои от тях са прекъснати.

„При прокарването на новия тунел за метрото ние навлизаме в близост до тези почви, те започват да се освобождават и се е получила вторична консолидация на тези несвързани почви. Тази сутрин се получи едно такова слягане”, обясни Иван Илиев.

По-късно от Столична община отхвърлиха версията, че строежът на метрото може да е предизвикал пропадането и заявиха, че вероятната причина е стар канал.

„По-скоро са се насложили няколко събития наведнъж - каквото е изнасянето на материали, многото комуникации, топлофикационният колектор, това са причините за пропадане на терена”, каза ръководителят на обекта Калин Захариев.

Ремонтът на пропадналия участък ще продължи поне седмица.