Сериозен ремонт ще бъде извършен в детската градина в пернишкия квартал „Могиличе”, половината от чиято сграда се оказа дадена под наем на местна активистка на ГЕРБ. След като вчера Румяна Гьорева обяви, че ще дари обновената част, в която трябваше да има частна градина, днес кметът Вяра Церовска обяви, че и в рушащата се „общинска” част до 15 септември ще бъде сменена дограмата, а фасадата ще бъде пребоядисана.

Родители заплашиха с протести заради разделянето на градината на две, а от БСП поискаха оставки.

„Отказват се – толкова. Приемаме техния отказ. Това се превърна от едно лично инвестиционно намерение в нещо, което наруши авторитета на много други хора”, подчерта Церовска след среща с родителите. Те, на свой ред, са категорични, че сегашната 30-годишна дограма е опасна за децата.

По повод искането на оставки кметът на Перник обвини БСП, че използва гнева на гражданите за политически пиар. Тя няма да подава оставка.

"Крадецът вика дръжте крадеца" е основен похват в работата на БСП, се казва в декларация на ГЕРБ по случая със скандала с детската градина.

Години наред от 1998 г. крилото в детското заведение в града пустее. През всичките тези години до 2015 г. общината се управлява от БСП и не е направено нищо за ремонта и пускането на крилото в експлоатация, посочват още от ГЕРБ.

Те отбелязват, че "за" процедурата са гласували и общински съветници от БСП, а трима от колегите им са гласували "въздържал се", а не "против".