На свое заседание заседание днес общинските съветници от Варна не беше прегласуваха решението си за преименуване на 215 местности около града, съобщи БТА. Предложението за смяна на имената бе одобрено от съветниците на сесията на 13 декември.

Всички решения на това заседание обаче бяха оспорени от областния управител на Варна Иван Великов, който ги върна за преразглеждане. Неговата позиция предизвика два протеста, организирани от "Атака" Волен Сидеров. Спорът, доведе до отмяна на общинската сесия, приела решението.

При прегласуването на решението за преименуване на местностите днес "за" гласуваха само 22 съветници, 9 бяха против, а 7 се въздържаха.

Срещу преименуването гласуваха общинските съветници от БСП.

По две причини - предложението не било обсъждано на комисия и заради поведението на вносителя му Костадин Костадинов срещу областния управител по време на протеста на 3 януари. Тогава двамата едва не стигнаха до бой.

„За първи път има общински съветник, който да има такова отношение към длъжностно лице. Били са и доста по-арогантни областни управители, да не споменавам имена, но такова поведение от страна на общински съветник е нямало", коментира Пламен Начков, общински съветник от БСП

„Истината е, че нашата страна очевидно не е суверенна. Очевидно е, че ние не диктуваме събитията в България и очевидно е, че турската етническа партия ДПС за пореден път ни сложи по гръб”, беше мнението на Костадин Костадинов, вносител на предложението.