Многопрофилната болница за активно лечение в Тутракан се сдоби с нова и модерна техника. Добрата база привлича не само специализанти, но и много млади лекари, които остават да работят в болничното заведение.

Новата апаратурата, както и отделението за долекуване, превърнаха болницата в малкия дунавски град в модерно лечебно заведение. 4-те милиона лева за обновяването са спечелени по проект от оперативна програма.

„Модернизирано, обновено, чудесна апаратура - всичко това се случи по време на криза, в един много трудни времена, ние просто сме един щастливци”, обясни управителят на МБАЛ-Тутракан д-р Недка Цветкова.

В болницата се гордеят с младите медици, които се връщат да работят в Тутракан. „Още от самото завършване и още от самото обучение като студенти бяхме захранени с идеята да се върнем в нашата малка спретната болничка. Междувременно се получиха хубавите събития по кандидатстването по този проект, утвърждаването на болницата като база за обучение на специализанти, което за нас беше голям плюс”, обясни специализантът акушер-гинеколог д-р Павел Ангелов.

„Аз съм патриот, обичам България, искам да работя тук. Надявам се да успея да се реализирам, да успея да помогна на себе си както и на много хора и да се докажа - в България”, допълва колегата му д-р Деян Малчев.

„Имаме едно ядро от местни люде, много лекари, които са изключително големи патриоти. И по този начин направихме едно много силно лечебно заведение”, смята управителят д-р Недка Цветкова.

През последните години в тутраканската болница търсят помощ жители не само на силистренска област, но и от близките селища, а често и от Румъния.