Младежи от Варна организираха безплатни тренировки на открито, със снимки от спортните занимания, направиха календар, а парите от продажбите му, дариха за кувьоз на АГ болницата в града. Специализираното неонатологично отделение във Варна е единственият център за проблемни и недоносени деца от цяла Североизточна България.

„Интензивните кувьози са изключително важни за отглеждането на недоносени деца, включително тези с изключително ниско тегло”, посочи завеждащият отделението Снежина Цветкова.

Управителят на болницата доц. Емил Ковачев отбеляза, че апаратурата е изключително скъпа и е практически непосилна за лечебното заведение.

От Сдружение „Спорт на открито” решават да помогнат с кувьоз на стойност над 15 хиляди лева. „Няма нищо по-важно от човешкото здраве и човешкия живот, радваме се, че толкова много хора ни подкрепиха, това е тяхно дело”, каза Николай Добруджански от сдружението.

Средствата са събрани единствено от продажбата на календари и благотворителен бал.

Спортните занимания на открито продължават. Скоро такива тренировки ще се провеждат и в София и Пловдив, а наред с тях и нови благотворителни инициативи.