Младеж от Оряхово на 21 години твърди, че е било пребито по време на арест. Случаят е от Оряхово и се разследва, но близките на потърпевшия търсят гласност, защото се опасяват, че ще бъде потулен.

Полицията е повикана заради сбиване по време на събора в село Лесковец.

„Тук бяхме, пиехме, веселихме се, аз бях гол до кръста, с въпросния Георги се сдърпахме, явно съм го напсувал, момчето ми удари един шамар”, разказва младият мъж. След разправията удареният Ивалин Антонов е арестуван за 24 часа. Свидетели твърдят, че при вкарването си в патрулката, той не е имал белези.

Ивалин твърди, че след това е бил бит: „Хвърлят ме в патрулката и ми блъскат този крак с вратата. Тръгваме за Оряхово, по пътя колата спира някъде, почват, слизай, пребивам те, аз не искам да слизам, издърпаха ме, облегнаха ме с дясната страна на колата, единият ме дърпа с белезниците назад, другият ме млатеше с тъп предмет”.

На другия ден на младежа е връчен акт за липса на лична карта при задържането и друг документ, според който у него бил намерен канабис. Майката на Ивалин иска експертиза на подписите по двата документа.

Вуйчото Емил Димитров има своя версия: „Ти ще ме пребиеш, ще ме хвърлиш в ареста, след което ще ми кажеш, че са ми намерили наркотици, значи това е за сплашване, да няма сигнали за побоя, който му е нанесен”.

Според заключението на съдебния лекар младежът е бит с палка или бухалка по цялото тяло.

Снимка: bTV

От полицията в Оряхово отказаха коментар. Началникът Станислав Георгиев обясни, че се извършва проверка. Тя ще приключи в края на септември.

Каквото и да покаже тя, пострадалият и близките му ще си търсят правата по съдебен ред. Уведомили са и главния прокурор за случая.