Бившият хотел на бащата на рап певеца Иван Главчев, известен като Ванко 1, ще бъде преустроен в районна администрация и Център за управление на трафика. Сградата беше конфискувана от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

В него занапред ще се помещава кметството на район "Източен" и Център за мобилни услуги и управление на трафика, предаде "Фокус".

Преустройството трябва да бъде завършено за 140 дни, каза представителят на фирмата изпълнител. Това означава, че през идното лято администрацията на района, с население над 60 000 души, вече ще ползва новата сграда. То ще струва милион и половина лева

"С преместването на администрацията ще се реши един от основните проблеми в момента – достъпна среда за гражданите с увреждания", каза зам.-районният кмет Николай Чунчуков. Сега кметството се намира на втория етаж на Полиграфския институт и достъпът на трудно подвижни хора е ограничен.

Целият партерен етаж на бившия хотел ще представлява фронт-офис, в който ще са изнесени всички административни услуги. Там ще работят около 45 души. На партера ще са служба ГРАО, касите, Стопански отдел. На втория и третия етаж ще бъде специализираната администрация.

Статуята на Христос, която се намира на върха на сградата, ще бъде премахната, а на нейно място ще стоят надписите на Районната администрация и Центъра по мобилност. Ще бъде благоустроено и пространството около хотела.