Кръшни кючеци, поп-фолк и много алкохол... така в Трън отбелязаха Възкресение Христово. Видео от скандалното увеселение на площада до читалището получихме през платформата „Аз, репортерът”.

Купонът тече и кючеците се вихрят на фона на картина от Христовото възкресение. Дни след празника в социалните мрежи осъдиха гафа. Наши зрители я определиха кратко - срам и позор. В малкия град, оказва се, подобни гледки са чести. Жители на града признават, че именно заради това не идват в центъра на Трън навръх празника.

Кой е организаторът? „Кой - кметът. За циганите веселба, за да може да има на изборите глас за него, естествено”, отговаря жена от Трън.

Снимка: bTV

В близката пивница изпуснали веселбата, но гледката била нормална за града. Смятат, че е нормално „да има емоция”.

За участниците, празникът е минал добре – даже в този вид, даже на Великден: „Не е прилично, ама като имаш пари у джоба, кючеци всеки ден има”.

На забавата има и съревнование - най-добър кючекчия и кючекиня. Срещаме се с Банана, прякорът на единия от призьорите. Демонстрира шампионските движения и с гордост споделя: „Сбрах целия център, сбрах.  Кой ме видеше ме фалеше, че много играем”.

Снимка: bTV

От общината обясниха ситуацията простичко - било грешка. Зам.-кметът Цветислава Цветкова твърди, че танцуващият кючеци от скандалния клип е бил свален веднага от сцената.

Отказва да поеме отговорност за концерта: „Ние ползваме продуцентска къща (…) Те ми предлагат, примерно: За тази сума ще ти изпратим този, този и този. Аз не мога да огледам всичките, които ще ми изпратят.

Снимка: bTV

Кючеци имало, но били за малко: „Това нещо продължи точно 15 минути докато успеем само да направим смяната, защото иначе щеше да се получи една дупка в програмата”.

Общината се извинява на гражданите и организира концерт и следващия уикенд. От там поканиха желаещите да дойдат. Още от сега обещаха - кючеци няма да има.