Инспектори от строителния контрол влязоха днес в санирания по Националната програма блок в Стара Загора, който протече след проливния дъжд в събота. Обект на инспекцията е топло- и хидроизолацията на блока, както и качеството на изпълнение на ремонта, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Блокът на улица „Стефан Тошев” 8 в града на липите се реновира вече 9 месеца. В два от входовете е поставена топлоизолацията, в останалите два ремонтите продължават. В събота след обилния дъжд, водата протече в домовете на хората.

Това не е първият път, в които апартаментите на обитателите на жилищната сграда се наводняват по време на санирането. След втория теч и към момента има апартаменти, в които няма ток след късо съединение.

Изпълнител на санирането на жилищната сграда е софийска фирма, а два от входовете са реновирани от фирма подизпълнител от Бургас.

Въпреки многократните опити да бъдат открити, собствениците се покриха и дори не вдигат мобилните си телефони.

Кметът Живко Тодоров заяви, че изпълнителите ще трябва да оправят щетите в апартаментите на хората за своя сметка. Предвиждат се също и санкции заради забавянето на работата.