Нож, бокс, мачете, палка и друго хладно оръжие се продава свободно по улиците и алеите на Слънчев бряг. Опасната стока се продава редом до сладоледа и магнитчетата.

Нашият екип изплаши с присъствието си един от търговците хладно оръжие, който избяга и в продължение на час не се върна при стоката си. Купувачи са най-вече тийнейджъри и деца.

„Просто ми харесват ножове, хладните оръжия ме впечатляват, различните видове ножове, просто за мен е страхотно.", казва на руски 12-годишният Алек.

Един нож струва от 10 до 30 лева в зависимост от размера.
„Проблемите, които стават в Слънчев бряг при алкохолния туризъм, може би трябва много внимателно да се прецизират всички тези продажби, тъй като всичко това предпоставя при едно сбиване или при един конфликт да се получат така смъртоносни наранявания.", предупреждава хотелиерът Георги Николчев.

В наредбата за обществения ред на община Несебър е забранено носенето и ползването на хладни оръжия на обществени места, но не и търговията с тях. От полицията в Слънчев бряг отказаха коментар за продажбата на оръжие на открито с мотива, че законът не го забранява.

Възмутени от тази търговия са семейните туристи.
„Именно боксове, електрошокове, бухалки, е задължително да се продават на специални места, предназначени за оръжие. Това не са средства за общо ползване.", категоричен е Павел Сергеевич.