Съседка остави цял вход без парно. Тя отказва да пусне техници в дома си, които да ремонтират теч, наводнил седем етажа и оставил всички 250 души без отопление.

Домоуправителят Пена Аврамова коментира, че никоя държавна институция не се отзовава на сигналите им.

Достъпът до апартаменти на Розали Вирчева е ограничен не само от нея, но и от купища боклуци. Тя на своя страна твърди, че я крадат. Категорична е, че няма да пусне техници, а ще организира ремонта сама.

Съседи разказват, че отпадъците са натрупани за няколко дни и се страхуват, че от тях може да тръгне зараза или дори да стане пожар.

Тъй като казусът не е единствен, съветът на юристите е съседите да се възползват от големите правомощия на общото събрание, но да следват внимателно процедурите. Адвокатът Антони Стефанов коментира, че ако не отваря апартамента трябва да се викне ключар. Но тя трябва да знае предварително, че на следващият ден ще дойдат майстори и това да бъде протоколирано.

Ако 2/3 от собствениците преценят, че съседът им е заплаха за околните имоти, могат с решение да го заставят да напусне жилището за срок до 3 години.