Отрязаха достъпа до плажа в Албена за учениците от почивна база на Министерството на образованието.  

Дълги години учениците от детския лагер във вилна зона "Фиш Фиш", стигат до плажа в Албена по една тясна алея. Но това лято се ги посреща ограда и врата с катинар.

"Ние очакваме даже и въздухът, който дишаме, да ни забранят тук в района на Албена", коментира Добринка Иванова, домакин на почивна база "Фиш Фиш".

Вместо да стигат до плажа пеш, за учениците ще трябва да се организира автобусен превоз през главния път за Балчик. Това обаче ще оскъпи сериозно почивката им, а в базата летуват предимно деца от социални домове и по-бедни семейства.  Цветелина Николова, изп. директор на "Ученически отдих и спорт" ЕАД е категорична, че при тези обстоятелства децата няма да видят морето тази година.

От "Ученически отдих и спорт" са помолили от "Албена" да им предостави ключ за вратата. Ръководството отказва с мотив, че повишени мерки за сигурност налагат достъпът до курорта да се осъществява само от едно място.

Така излиза, че оградаta стои, за да пази курорта от терористични актове. От Албена обясниха, че алеята не съществува по документи и представлява нерегламентиран подход, пресича и частен имот.

"Милозливото възприемане на малки дечица, които протягат ръце към морето и лошите от Албена ги спират е смехотворно и не отговаря на истината", заяви адв. Димитър Стефанов, пълномощник на "Албена"АД.

От Албена допълниха, че за тях на първо място е сигурността, както на децата, така и на туристите в курорта.