Необичайни дарители се появиха в болницата в Монтана в деня на родилната помощ. Български студенти събраха пари за неонатологичното отделение в лечебното заведение с... музика. Момчетата свирели по улиците на Франкфурт и за по-малко от месец „изкарали" 330 лв.

22-годишният Никола Димитров е студент по „Американистика" и „музика" в „Гьоте институт". Той е част от групата улични музиканти, посветили малкото си свободно време на благотворителната кауза.

„Аз свирех на китара. Останалите хора от „екипа" ми държаха едни плакати, на които пишеше, че парите, които събираме, са за благотворителност и... така. Беше доста готино”, разказа студентът.

Повечето дарения на неонатологичното отделение са на далеч по-голяма стойност и са предимно на апаратура. Толкова мило дарение обаче досега не се е случвало.

„Тия пари децата винаги можеха да ги изхарчат, било то за ски курорти, било то за един хубав купон, но те решиха да ни ги дарят. Това много ни трогна”, сподели началникът на неонатологичното отделение в Монтана д-р Антоанета Блажева.

Парите на студентите ще се използват за олекотени завивки, биберони и консумативи. Те са изключително необходими след бума на близнаците, родени в Монтанската болница през миналата година.