Дядо Велко и баба Надежда смятат, че да върнеш нещо, което не е твое, е съвсем нормално. Особено когато става въпрос за пари. Двамата пенсионери с изненада установяват, че в банката са им дали с 80 лв. повече.

Те не са си купували нови дрехи от 30 години, но бързат да върнат парите. „Чуждото си е чуждо, моето си е мое”, казва дядо Велко. Той разказа как с баба Надежда винаги разпределят парите им до последната стотинка, защото ако човек не прави сметка на всичко, накрая на месеца парите не излизат.

„Чуждо не взимам”, казва и тя.

Възрастните хора са изненадани от реакцията, породена от постъпката им. За тях е съвсем нормално да върнеш пари, които не ти принадлежат.

„Силно се надявам тази постъпка да направи впечатление, аз бях трогнат. Това са честни хора, които нямат никакви пари”, казва Ивайло, който е свидетел на цялата случка.

Трогнати от постъпката на двамата пенсионери, хора се организираха в социалните мрежи и в момента събират пари за семейството.

Не искам тези пари. Нека се дадат на болен човек, засега съм здрав. Дайте ги на болен човек. Ако постъпят пари по тази сметка, ще ви намеря и ще ви ги дам на вас”, закани се дядо Велко на репортерът на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!