Нови детски площадки се изграждат в 17 междублокови пространства на 11 столични квартала. 14 детски градини също ще имат обновени места за игра.

Поставят се и няколко фитнеса на открито. Площадки се изграждат в Орландовци, Гоце Делчев, Сухата река, Изгрев, Люлин, Дружба, Младост 3, Кремиковци, Нови искър, в Банкя и Панчарево. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на нова детска площадка в кв "Овча купел" 2 .

Кметът посочи, че Столичната община полага огромни усилия, за да запази междублоковите пространства и цели да ги направи зони за почивка, за игра на децата и за спорт.

Стойността на новата детска площадка е 168 хил. лв., като от тях 150 хил. лв. са спестени средства от разделното събиране на отпадъци.

Площадката в Овча купел е с площ 7 дка и ще има фитнес зона, детска площадка за деца до 3 г., три къта с цветя. Ще бъдат засадени 20 дървета и над 600 храсти. Извършва се цялостна реконструкция на алеите и ще се монтират пейки.

Изпълнителите се ангажират до 15 септември новите места за развлечение да бъдат отворени, а озеленяването ще продължи и след това. Фандъкова информира, че след като бъде направена тази площадка в кв "Овча купел", предстои да бъде изградена още една зона за отдих и игра.