В Реформаторския блок вероятно ще има още нови попълнения. Това е партия  „Глас народен” на Светльо Витков, с която десните преговарят. 

По-рано Меглена Кунева се отказа от битката за депутатско място в следващото Народно събрание.  Официалният й мотив обаче е желанието да даде път на младите, а не скандалите в образованието.

Към момента основното подозрение е, че Кунева се надява да получи еврокомисарската позиция. Тя обаче заяви, че това зависи от кабинета.

Въпреки вероятните коалиции засега разделението в дясно продължава да изглежда непреодолимо.

„Ясно беше, че с Кунева и Лукарски не можем да сме нито десни, нито алтернатива на ГЕРБ и някак си имахме оправдание, сега цялата отговорност е на нашите плещи”, каза Радан Кънев от "Нова република".

Не стана ясно дали след оттеглянето на Кунева оправданието все още важи.

В ляво изненадите продължават. От БСП неофициално потвърдиха за bTV, че певицата Нона Йотова ще бъде сложена като гражданска квота в някоя от от софийските листи на БСП.

Въпреки че до изборите остават около 40 дни, повечето партии все още не са обявили нито листите, нито водачите си.

Днес изтече срокът за номинация на независими кандидат-депутати в цялата страна. Общо към момента кандидатите са 17, като в много от районите няма по нито един. Най-много - трима, са издигнатите във Варна.

Срокът за регистрация на депутатските листи на партиите изтича след 9 дни -  на 21 февруари.

На 24 февруари пък стартира и предизборната кампания.