Рецидивист с 28 провинения на пътя обърна по таван друг автомобил на Околовръстното шосе в София. Загина френски турист. 62 годишна жена, в момента е с опасност за живота в столичната болница „Света Анна“. Ранен е и шофьорът на ударената кола.

Според очевидци 39-годишният мъж, предизвикал катастрофата, е карал с 200 км/ч.

Инцидентът става в 4 ч. сутринта, когато не е имало почти никакъв трафик по Околовръстното шосе. Жертвата – френски гражданин, и ранените – французойка и българин са пътували в автомобил, който се е движел по правилата.

Водачът, предизвикал катастрофата е невредим. Според медии виновният шофьор се казва Димитър Любенов, но прокуратурата и МВР не назоваха официално неговото име. Той вече е ареста за 72 часа, повдигнато му е обвинение.

В социалните мрежи жена разказа, че е станала свидетел на инцидента. Шофьорът на пострадалия автомобил се е опитвал да измъкне възрастната двойка французи, а виновният водач е бил с неадекватно поведение.
По данни на КАТ от 2011 г. до момента срещу мъжа са издадени 23 електронни фиша за превишена скорост и други пет наказателни акта.

При задържането мъжът е отказал тест за алкохол и наркотици на място. По-късно му е взета кръвна проба във ВМА. Резултатите се очакват.

Прокуратурата отново предложи спешни законодателни мерки за още по-строги наказания за шофиране с превишена скорост и след употреба на алкохол и наркотици.