Тежка катастрофа в София. Две коли се удариха близо на Околовръстното шосе близо до "Ринг мол". От "Пътна полиция" съобщиха за bTV, че има един загинал. 

Катастрофата е станала около 4 часа сутринта. Спортен автомобил се е включвал от локалното, но засякъл и ударил друга кола, движеща се в посока Летище София.

Загинал е единият от пътниците в автомобила, пътуващ посока летището. Жертвата е френски гражданин на 64 години. 

В блъснатия автомобил са били трима - френският гражданин, негова спътничка - също от Франция, и водачът - 46-годишен българин. Жената също е с опасност за живота, а водачът със съмнения за мозъчно сътресение. И двамата са настанени в болница. 

От УМБАЛ „Света Анна" съобщиха, че при тях е настанена в реанимация 62-годишна френска гражданка. За живота на жената има опасност. Тя има фрактура на таза и гръбнака, както и черепно-мозъчна травма.

Движението в района е силно затруднено и се осъществява само в активната лента. 

"Всичките екипи на Бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви за bTV инспектор Слави Лазов от "Пътна полиция". 

Водачът на спортния автомобил е невредим. Първоначално той е отказал проба с техническо средство, но след това му е взета кръвна проба. Очакват се резултатите от нея, които да покажат дали е употребил наркотици или алкохол. Към момента не е задържан.