Шофьори сигнализират за объркващи пътни знаци по АМ „Тракия“, показващи обходните маршрути на 40-километровия участък в ремонт, пише БГНЕС. По думите им някои от новите табели са с оранжев цвят, а други – с жълт. Също така постоянните сини и зелени табели на са премахнати или временно покрити, което ги обърква и заблуждава.

Те алармират и за друг проблем – размерът на указващите посоката знаци. Шофьорите твърдят, че указателите табели са твърде малки и със ситен черен шрифт, което ги прави почти невъзможни за разчитане, дори и при по-ниска скорост. 

Снимка: БГНЕС

„Ако пътуваш от София за Сливен или Ямбол, малко преди отбивката за Чирпан виждаш малка жълта стрелка с надпис „Бургас“, сочеща надясно. Ако караш малко по-бързо, почти няма шанс да я забележиш и разчетеш. Веднага след това, разбира се, си стои огромната постоянна табела, оказваща, че посоката за морския град е направо. Той обаче е на 200 километра разстояние. Човек как да реши дали да мине през обхода, ако пътува за някой друг от областните градове“, пита един от водачите. 

Те посочват още, че някои коли спират в аварийната лента, за да се ориентират в обстановката, което създава предпоставка за инциденти. 

„Подминавате отбивката и сега предстои най-хубавото – магистралата изведнъж се оказва затворена и единствената възможна посока е към Хасково по магистрала „Марица“. Следващата възможност да обърнете е след точно 14 км, но, естествено, пак не е обозначено с табели“, допълва друг водач. 

Преди няколко дни от Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че заради объркани шофьори ще подменят табелите. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!