След изборната победа на Румен Радев и Илияна Йотова последваха и първите коментари на политическите сили. Някои от тях коментираха и започващите преговори за правителство, чийто старт ще е утре.

Двойката победител получи поздравления от „Продължаваме промяната“, които ги подкрепиха в надпреварата. И отново заявиха, че започват преговори за стабилно управление.

„Да поздравим президента Румен Радев. От днес вярваме, че промяната ще продължи и сме готови да работим с този президент“, каза Кирил Петков.

„От вторник започваме да работим детайлно да направим ясен и точен точен план и да направим България едно по-хубаво място за живот“, отбеляза и Асен Василев.

ГЕРБ, които застанаха зад Герджиков-Митева, ще направят своите анализи.

„Имаме подозрения по отношение на честността на изборите, на предизборната кампания, повдигаме няколко пъти темата за ролята на служебното правителство. Ниската активност не би трябвало да радва победителя на тези избори“, смята Деница Сачева.   

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че разликата е смазваща и поздрави двойката Радев-Йотова като им пожела успешен мандат. Нинова каза още, че сега трябва да се сформира мнозинство и да се приеме бюджетът за следващата година.

„Дано вече с приключването на изборите политическата обстановка да се успокои и да се захванем за сериозна работа за създаване на редовно правителство, на парламент и на решаване на кризите“, каза Корнелия Нинова.

Борислав Сандов, един от партньорите в „Демократична България“ отново повтори, че първо ще се договорят политики преди да се говори за имена.

„Не е имало разговори за имена, включително за всички позиции. Първоначалните разговори с ПП са били единствено за рамката на преговори,  ще дойде време за министерски постове“, посочи той.

Сандов отрече да му е предлаган поста министър на екологията в бъдещето правителство.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!