Десетокласничка нападна своя съученичка с нож. Пострадалото момиче е настанено в болница, за щастие без сериозни наранявания.

Инцидентът става в пловдивско училище.

Във вторник след обяд във Второ РУ в града е постъпила информация, че в спешен кабинет е приета ученичка от пловдивска гимназия с порезна рана на гърба. След преглед тийнейджърката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота.

Причината за саморазправата била... дъвка:

"Вторият час започва конфликтът. Със забележка за мляскане при дъвчене на дъвка. Конфликтът продължава и в междучасията с остри обидни реплики и от двете страни", поясни директорът. 

В продължение на 4 часа конфликтът между двете момичета ескалира. Заради опасността от саморазправа едната десетокласничка е изпратена за консултация при педагогическия съветник. На излизане от кабинета е пресрещната от съученичката си с нож.

„Отива до стола, моли за нож да си обели ябълка, качва се по етажа, срещат се с другите момичета и при разминаването нанася удар с този нож”, обясни директорът на СОУ "Св. Климент Охридски"-Пловдив Здравко Димитров.

Образувано е досъдебно производство срещу десетокласничката за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

В рамките на няколко дни станаха известни и други два случая на агресия между ученички – в центъра на Габрово и в училище в Ловеч. В случая в Ловеч с юмруци се намесва и възпитател.