Бившият министър на финансите Асен Василев отрече обвиняемите по аферата в Агенция "Митници" Стефан и Марин Димитрови да са влизали в министерството и в кабинета му като министър.

Той говори пред временната парламентарна комисия за скандала в митниците. Думите му идват ден след оповестената информация, че Стефан и Марин Димитрови, обвинени в контрабанда, са ходили в министерството и в агенция "Митници".

Асен Василев отрече това, както и да ги познава. Той определи изпратената в комисията информация без печат като „изфабрикувана“.

„Когато тук беше шефът на ДАНС, този въпрос му беше зададен и той каза, че тези лица не са влизали в Министерството на финансите. Същото каза и служебният министър на финансите. Два дни, след като те го заявяват, тук се появява това, което няма дата, няма точен час, няма никаква информация този човек как ги е познавал тогава“, коментира Асен Василев.

„Шефът на ДАНС каза, бяхте тук, че има засечен разговор между Асен Василев и Стефан и темата на разговора е бил този Недан Хаджиев, че трябва да стане шеф на полицията“, припомни Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Днес комисията изслуша и двама митнически служители, според които на „Капитан Андреево“ не е имало намеса на политици.