Второ дисциплинарно производство образува прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет срещу бившия районен прокурор на София - Невена Зартова. Утре тя ще бъде изслушана от временната комисия в парламента по скандала с Мартин Божанов, известен като „Нотариуса“.

На заседанието днес колегията изслуша апелативния прокурор на София Радослав Димов и следователя Ясен Тодоров. Причината - техните имена бяха в доклада, представен на парламентарната комисия. Пред кадровиците и двамата обявиха, че не познават Мартин Божанов.

„Той известен беше навремето, когато районният съд беше на пазара „Римската стена“, каза Радослав Димов, апелативен прокурор на София.

В каква връзка сте чували за него?

За това, че работи при някакъв нотариус, известен беше навремето - Слави Крашевски.

„Няма да правя коментар на този така наречен доклад, защото това няма харектеристика въобще на документ“, каза следователят Ясен Тодоров.  

Той определи разпространената информация, че е ходил в СС клуба, като „клеветнически твърдения“: „Истината е като мехурче въздух - дори да го пуснеш на Марианската падина, то винаги ще изплува на повърхността.“

По-рано Маринела и Ветко Арабаджиеви отказаха коментар на твърденията, че Нотариуса ги е изнудвал. По думите им те ще коментират „на друго място“. В момента семейството е подсъдимо за данъчни престъпления и пране на пари.