Дилъри на гласове атакуват кандидати за народни представители и в социалните мрежи. Предлагат пакет от стотици гласове. Цената се е вдигнала от 30 на 50 лева.

Лили Михайлова е кандидат за народен представител. Когато това става публично известно в социалните мрежи, непознати започват да я атакуват с предложения.

„През последната седмица получих много предложения да си купя гласове от различни профили във „Фейсбук“, разказва Лили.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-настоятелен обаче е мъж от Ихтиман. Казва, че има голямо семейство, което ще гласува за нея срещу 50 лева на човек. Дилърът упорито пише по няколко пъти на ден. Иска среща и сделка.  

„Подадохме сигнал в МВР,  разглежда се и към момента ме очакват на среща с 5 хиляди лева да платя, за да гласуват персонално за мен“, разказва Лили.

Снимка: btvnovinite.bg

Свързваме се с дилъра, за да уговорим среща. За да гарантира, че е сериозен и надежден, дилърът изпраща и списъка.

Тръгваме към Ихтиман. Заради подадения сигнал в МВР от кандидата за депутат, полицията също е в течение за предстоящата среща. Изненадващо дилърът изключи телефона си. Изтри и изпратените списъци.

„Повече от вас искам да разбера кой предупреди този спокоен и очакващ човек.. от кой беше предупреден и откъде изтече информация. Хората, които знаехме за срещата бяхме аз, полицията, с които в постоянно комуникация бяхме, и вие“, казва Лили.

Снимка: btvnovinite.bg

Неприятно изненадана от развоя, Лили Михайлова още в понеделник ще подаде сигнал и в Инспектората на МВР.

„Няма причина да си изтрие съобщенията със списъците, освен по някакъв начин да е разбрал какво го очаква, че ще бъде задържан, сниман“, смята кандидат-депутатът.

Потърсихме за коментар МВР. От пресцентъра заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство под надзора на районната прокуратура в Ихтиман.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!