Политическото доверие към евродепутата Елена Йончева е било свалено против устава на БСП. Това твърдят част от социалистите в Хасково.

Днес БСП обяви, че няма да подкрепи и еврорезолюцията, внесена от нея.

Конфликтът Нинова-Йончева започна в края на миналата година. Тогава изненадващо лидерът на БСП се дистанцира от доскорошната си фаворитка:

Бори ли Йончева корупцията?

Снимка: bTV

„Май не, очаквахме от Елена повече“, каза Нинова.

Тогава Йончева запази мълчание. Месеци по-късно обаче обвини Нинова в бездействие по казуса с Бойко Борисов и къщата в Барселона.

Снимка: bTV

„Аз съм пуснала три сигнала по тази тема до главния прокурор, но Корнелия Нинова не е подписала нито един от тях, не знам с какви аргументи“, заяви тогава евродепутатът Елена Йончева.

„Простичко е, Елена не пожела и каза това е мое журналистическо разследване“, отговори задочно лидерът на левицата.

Така се стигна до вчерашния ден, в който социалистите от Хасково свалиха доверието си от Елена Йончева.

Атанас Василев от БСП - Хасково обаче смята, че свалянето на доверието е станало не по устава на партията.

„Такова нещо, за сваляне на политическо доверие, става със сериозно решение, обсъждане, дискусия, съответния партиен орган“, обясни Василев.

В „червените“ среди една от версиите за разрива между Нинова и Йончева е липсата на комуникация между двете, откакто Йончева е в Брюксел.

Решението дали Йончева ще остане член на БСП може да бъде взето от партийната организация, която я е приела миналата година или от националния съвет.