Объркване настъпи в пленарната зала на Народното събрание при почитане на Международния ден в памет на жертвите на арменския геноцид.

Председателят на парламента Ива Митева отказа да подложи на гласуване минута мълчание, защото по правилник то трябвало да бъде направено до шест вечерта на предишния ден. Въпреки отказа й част от депутатите в залата се изправиха, а други - не.

Официално България признава определението "масово изтребление", а не "геноцид" над арменците. На 24 април светът почита паметта на арменците, избити от Османската империя през Първата световна война.

„Освен че е тъжен ден, който изисква възпоменание, трябва да благодарим на българския народ, който прие след тези гонения и кланета  потомците на оцелелите арменци. Българският народ, който спаси и своите евреи“, заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“.

„Историята познава много болезнени моменти и днес също става въпрос за един такъв момент, но това което  се случва тук е политическа употреба на един такъв исторически момент. Такива теми трябва да се оставят на историците, политиците трябва да търсим диалог и смирение“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.