И през тази година списание „Мениджър“ проведе най-престижния конкурс за висши мениджъри в България. „Мениджър на годината“ се организира от 2007 година и отличава бизнес лидерите, които създават, прилагат и утвърждават най-добрите управленски практики, включващи спазването на високи етични стандарти и социална отговорност. 

За постиженията на бизнес ръководителите в страната е важно да се знае повече от всякога. Защото в днешните трудни времена са ни нужни силни лидери, които да ни преведат през трудностите и да ни дадат личен пример за това как бихме могли  да се справим. Затова в годината на големите промени и предизвикателства списание „Мениджър“ продуцира документален филм с участието на финалистите и партньорите на конкурса. Водещ на филма е волейболната легенда Владимир Николов, чиято мисия е да събере националния отбор по бизнес, съставен от десетимата финалисти в конкурса „Мениджър на годината“ 2020.

Гледайте този филм, в който ще разберете, че приликите между спорта и бизнеса са много и думи като победа, поражение, успех, упоритост, работа, отбор, решения в точния момент, конкуренция, стратегия означават едно и също и на бизнес, и на спортен език.

„Мениджър на годината – Филмът“ ще бъде излъчен на 29 ноември (неделя) от 16.00 часа по bTV. Телевизията е дългогодишен медиен партньор на конкурса.

 

Информация за конкурса „Мениджър на годината“

През 2020 година над 40 кандидата от 14 водещи сектора на икономиката подадоха документи за участие в конкурса. 33 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Финалистите в надпреварата са определени чрез специално създадена за конкурса методология, изпълнявана по традиция от консултантска компания „Делойт България“. При оценката на участниците се отчитат както финансовите им постижения, така и лидерските им качества чрез 360-градусови интервюта със служители и партньори. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева, а общият брой служители, които осигуряват - 14 415.

Акцент в „Мениджър на годината“ са моралните критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.