Оранжерия за канабис е била разкрита в хода на специализирана полицейска операция на територията на община Радомир във вторник, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служители от група „Противодействие на криминалната престъпност“  са проверили къща на 36-годишен местен жител и са открили помещение със специално обособена тайна част за отглеждане на марихуана.

При претърсването са намерени и иззети уреди за контрол на влажността, на температурата, климатизация, аспиратори, лампи, везна и машинка за рязане на растенията.

Снимка: Пресцентър на МВР

Открити са 10 насаждения от рода на конопа с височина около 1,5 метра, около 4 грама прахообразно вещество, което при тест реагирало на екстази, 6 стъклени буркана пълни със съцветия от марихуана с тегло около 58 грама и 62 грама изсушени листа от марихуана.

Снимка: Пресцентър на МВР

Намерените наркотици и оборудване са иззети, а 36-годишният мъж  е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. Образувано е бързо производство по чл. 354“а“, ал. 3 и 354 „в“ от Наказателния кодекс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!