Разбиха нелегална мандра в Пазарджишко. В автосервиз в село Дюлево незаконно са се произвеждали големи количества млечни продукти.

При операцията на икономическа полиция и Агенцията по храните са конфискувани над 400 килограма сирене.

Според разследващите става въпрос за удар срещу нелегална мандра, която незаконно произвеждала млечни продукти без да притежава необходимите лицензи и разрешителни.

Предстои да се изследва дали продукцията, която се е произвеждала там, е опасна за хората, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов.

Собственикът на конфискуваното сирене обаче има друга версия. Иван Бонев се занимава с ремонт на двигатели с вътрешно горене и между другото отглежда 200 кози и крави. За да не хвърли издоеното мляко, решил да го направи на сирене за лично ползване.

Иван Бонев отрича да е продавал сиренето незаконно в търговската мрежа.

Цехът функционирал изцяло незаконно, без разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми. Наред с ваните за мляко и сирене, били съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали. 

На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.