Разкриха контрабанда на цигари на бургаското пристанище. Задържани са нелегално внесени цигари за повече от 800 000 лева. Стоката била натоварена на кораб, пристигнал в Бургас от Русия на 1 август.

По документи той е превозвал дървен материал. При минаване през рентген обаче в един от контейнерите митническите инспектори забелязват нещо нередно. При проверка виждат, че много майсторски са скрити кутии цигари с беларуски бандерол. Издълбани са били специални капаци, за да могат да бъдат поставени вътре.

"Много интересен е начинът на укритие и предварителната подготовка…  колегите, при изключително сериозен оглед на стоката, забелязват микро прорези по цялата дължина на дъските и с помощни средства успяват да отделят част от дъската, която се явява капак на укритието, и във всяка дъска установяват по 48 кутии цигари. Хората, които са подготвили контрабандата на тези цигари, са положили изключително сериозни усилия това нещо да се случи така, че дори и да бъде селектирана за митнически контрол стоката, да не бъде открита контрабандната стока в нея", обясни зам.-директорът на митниците Юлиан Мирков.

"Получател на стоката е българско търговско дружество. Предвиденото от закона наказание за това деяние е лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години и глоба до 100 000 лева", обясни окръжният прокурор Георги Чинев.

Цигарите са били предназначени за българския пазар. Все още няма задържани.