Голям туристически ръст е отчетен само година след откриването на директна самолетна линия между София и Любляна. Tова стана ясно на бизнес форум в словенската столица, проведен под патронажа на словенския и българския президент.

Една от българските фирми за иновации, поканени на бизнесфорума, произвежда софтуер за компании в търговията, хотелиерството и ресторантьорството и не се плаши от конкуренцията.

Независимо, че на фона на арабския свят, пазарът на двумилионна Словения е малък, наша компания за брашно и ориз вече получи шест оферти.

Снимка: btvnovinite.bg


„Винаги има резултат, не веднага, но така добрата работа дава резултат, когато трябва да търсим пазар”, коментира Савина Влахова, управител.

На форума българският президент Румен Радев посочи България и Словения като държави, които работят за съхраняването на кохезионната политика, но препоръча получаваните средства от Европа да бъдат използвани за създаването на устойчиви икономически модели.

Снимка: БГНЕС


Във втория ден от визитата си държавният глава се срещна и с един от най-известните бизнесмени в Словения – Зоран Янкович, който в момента е кмет на Любляна.