Това са политически спекулации. Получих запитване, в което се загатваше нещо подобно, че съм упражнявал репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни. До настоящия момент такива не са подадени.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод изказването по-рано днес на лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, че Рашков е "нарушавал човешки права и унижавал членове на ДПС".

"На голи твърдения не вярвам. Ако има такъв случай, ще направим проверка и ако има виновен, ще вземе съответните мерки. Ако смятате, че предупреждения, които отправят органи на МВР, са по незаконно основание. Член 65 от Закона за МВР позволява служителите да подготвят предупредителни протоколи по отношение на граждани, за които са постъпили данни, че подготвят закупуването на гласове. Това е законова процедура", каза още той.

По думите по този начин се изкривява политическия вот.

"В предизобрна обстановка, в която отвскяъде тече информация, че определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област, и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти не можем да стоим безучастно", допълни служебният вътрешен министър.