Популярната нискотарифна авиокомпания „Райънеър” отменя голям брой свои полети през идните седмици заради организационни проблеми. Засегната е и нашата страна, става ясно от справка на сайта на превозвача.

Засегнати са тези, които летят от и до Лондонското летище „Станстед” на 22 септември (FR9961 и FR9962), 28 и 30 септември, 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 и 27 октомври (FR9967 и FR9968).

Останалите без самолет пътници могат да си поискат парите обратно или да изберат друг полет.

В същото време нискотарифният превозвач обяви, че открива 10 нови линии до 6 държави от Летище Бургас. Това са Израел, Германия, Полша, Латвия, Италия и Словакия. Полетите до новите маршрути вече са в продажба и ще стартират от края на март следващата година. Инвестицията в Бургас е за 104 млн. лв. А за пасажерите на отменените полети от компанията казаха, че ще получат компенсации според законите на Европейския съюз.

"Искам първо да кажа, че се извинявам. Ние наистина съжаляваме и всъщност се срамуваме от това, което се е случило. Опитваме се да овладеем положението, като следим през последните 6 седмици да намалим броят на отменените полети до 2 % или два полета на седмица", коментира Дейвид О'Брайън, главен търговски директор на авиокомпанията.