Независимият депутат Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София, предаде БГНЕС.

„Пред последните 2-3 месеца всички сме свидетели на това, което се случи в българската държава. След разкриването на записите вместо да се вземе адекватна реакция спрямо хората от тези записи за национално предателство, тези хора си съставиха едно срамно правителство, което вече три месеца не работи в полза на гражданите, а в полза на своя личен интерес. През тези три месеца заради моята последователна политика - политика на борба със статуквото получих както невероятни удари, така и огромна подкрепа. Преди две седмици взехме решение с моят екип, че ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат“, обяви независимият депутат Радостин Василев.

Той коментира, че в София трябва да се сложи край на порочното управление.

„София е корупционна яма на ГЕРБ“, смята Василев.

Независимият депутат подчерта, че според него той е достатъчно подготвен и уточни, че инициативният комитет, който застава зад него, ще внесе необходимите документи през следващите дни.

„Възприемам себе си и екипа си като алтернатива на ГЕРБ“, посочи той. „Без ГЕРБ и ДС в София“ ще бъде слоганът на Василев в предизборната кампания.

Той посочи и своите приоритети – бюджет и борба с корупцията. Първата му задача като кмет ще бъде да направи проверка как са изразходвани средствата за града при управлението на ГЕРБ.