„Има такъв народ“ предаде българския народ. Никога повече няма да участва в Народното събрание. Поздравявам тези, които напуснаха партията – доказаха, че са мъже. Колеги, не подкрепяйте преврата в държавата. Държавата е по-важна от всичко“, каза министърът на спорта в оставка и отцепник от ИТН Радостин Василев от парламентарната трибуна.

„Днес гледам бившите ми колеги и виждам в техните лица един огромен срам. Те не искат да стоят до Тошко Йорданов в момента“, каза Василев.

„Изказват се само Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Другите просто няма какво да кажат, защото ги е срам“, допълни той. Василев се обърна директно към Ива Митева и я призова да не става предател и да не поема поста на председател на НС. „Вие ще сте най-мразената личност в държавата“, каза Василев.

„Днес е началото на един цивилизационен избор. Той, най-общо, е изборът между дълго критото зло, в което съм имал участие две години без да знам, и доброто. Аз не съм предател, моите колеги не са предатели. Аз учредих ИТН, създавах структури, бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов, най-големият критик на Кирил Петков, но не мога да предпочета моя лидер пред българския народ“, каза още Василев.

„За първи път от 12 години държавата е на път да си върне заграбени бизнеси“, каза още министърът на спорта в оставка.