Остри думи в Народното събрание между Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ и депутати от управляващата коалиция. В зала започнаха дебатите и изказванията по исканото отстраняване на председателя на НС Никола Минчев.

В началото Йорданов заяви то трибуната, че Никола Минчев е „много готин като човек“, но професионалното му поведение е жалко. Той се обърна и към предателите от ИТН – „Вашата група събира предателите, а премиерът лично се разхожда да ви убеждава“. Това предизвика недоволство сред депутатите.

За реплика на трибуната се качи Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“. „За да говориш за професионално поведение трябва да си юрист, а не сценарист. Българският народ е мъдър и знае, че оставката на Никола Минчев няма нищо общо с професионалното му поведение“, каза той.

На трибуната след това се изказа Николай Ангов от ПП. „Г-н Слави Трифонов подведе целия български народ, че ще се бори срещу модела ГЕРБ. Някои сценаристи и псевдоюристи, и псевдофинансисти повярваха, че ще получат едни постчета. Тези хора в момента помагат на лицето Слави Трифонов да извърши най-голямото предателство в България“, каза той.

Последен на трибуната се качи един от отцепниците от „Има такъв народ“ Деян Петков. „ИТН разби мечтите и идеалите, в които вярваха стотици хиляди българи. Прегръщайки се с ГЕРБ, ДПС и колегите от „Възраждане“. Ако това да бъда предател означава да предам това, в което вярвам в името на личния интерес, за мен е чест да бъда предател“, каза Петков.

След изказванията на трибуната отново се изказа Тошко Йорданов. Той определи Настимир Ананиев като „политическа цветарка“.