Народните представители събраха кворум и приеха програмата си за тази седмица. Последва обаче критика от страна на независимия депутат Радостин Василев.

Той настоя да се разгледа искането за имунитет на лидерa на ГЕРБ Бойко Борисов и попита защо тази точка липсва от дневния ред.

"Разглеждайки днешната програма и виждайки дори точка за всемирния пощенски съюз в мен възникват два въпроса. Единият е, че в ДПС има желание Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Къде е точката в дневния ред за имунитета на Борисов? Всички знаем, че главният прокурор е депозирал в Народното събрание искане за сваляне на неговия имунитет", заяви Василев и призова председателя на парламента Росен Желязков да припознае тази точка и да я включи в дневния ред.

Промяната, която трябва да направи Делян Пеевски като член на комисията по конституционна реформа, беше предвидена за утре. ДПС обаче настояха тя да бъде гледана още днес.

До края на деня предложението ще бъде гласувано от депутатите. Ако бъде прието, Делян Пеевски ще замени колегата си Гюнер Ахмед и ще стане член на конституционата комисия.

Конституционната комисия се очертава като една от проблемните, защото в нея вече се констатират и други липси - Атанас Славов, който стана министър на правосъдието, също няма да е неин член.