Тези, които не искат да гласуват, просто са загубили любопитство и интерес, което е обяснимо. С една дума говорим за загубено доверие, а това много трудно се възстановява, но е възможно. По този начин телевизионната водеща Радина Червенова коментира в специалното студио на bTV „Новите избори – балотажът“ ниската активност на втория тур.

„Всеки трябва да гласува, защото е доста неприятна статистиката – винаги сме или на първо, или на последно място, но никога в наша полза. С гласуването хората могат да променят нещата. За да можеш да изискваш след това, за да можеш да заявиш себе си, трябва да гласуваш“, подчерта тя.

Самата Радина гласува от 30 години и казва, че не е загубила надежда.

Тя е един от най-изявените журналисти в новата история на българската телевизия като тя и свидетел на атмосферата в началото на Прехода. „Емоцията беше много голяма, това беше началото на демокрацията, в която всеки беше заложил толкова много. Никой не знаеше, че това не е нещо много лесно, не става от днес за утре, а всеки очакваше да усетим промяната на следващия ден още“, разказа Радина Червенова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!