„Надявам се българите да проявят зрялост и да излязат днес да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Вече видяхме от миналата година, че все по трудно се създават правителства“. Това каза президентът Румен Радев, след като гласува в столично училище.

Той се надява партиите в новия парламент да намерят разумния баланс.

„Важно е да се реши какви са основните проблеми и как ние всички да взаимодействаме така, че да намерим възможно най бързото решение“ така Радев отговори на въпроса на bTV дали очаква след изборите страната да се управлява от широка коалиция или от по-тесен формат.

Българският президент отговори и на въпрос на журналист от Република Северна Македония.

„Политическите разговори между двете страни се провеждат в нормална атмосфера на взаимоотношения, в отношения на приятелство. Изключително е важно вътре в самата РСМ да се разбере, че изпълнението на двустранно поетите ангажименти трябва да тръгне възможно най-скоро – това е гарант за ускоряване на европейската интеграция на Северна Македония. Нека напомня, че същинските преговори за членство съгласно Преговорната рамка не са започнали. Те ще започнат едва когато РСМ впише българите в своята Конституция“, подчерта Радев.